Malzemeler:
- 450 gram kıyma
- 1 paket kuru taco baharat karışımı
- ¾ su bardağı su
- 1 (425–450 gramlık) konserve pinto fasulyesi, süzülmüş ve yıkanmış
- 2 yemek kaşığı salsa sosu
- ¾ su bardağı rendelenmiş Cheddar peyniri
- 6 adet (25 cm) un tortillası
- ¼ su bardağı ekşi krema (isteğe bağlı)
Haşlanmış Pirinç Pilavı
- 1 su bardağı California Calrose Pirinci
- 2 su bardağı Su
Hazırlanışı:
Pirinci soğuk suyla iyice yıkayın ve 15dk suda bekletin. Ardından 1 su bardağı pirinci ve 2 su bardağı suyu tencereye koyun. Orta ateşte su kaynayana kadar bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağı kısın, tencerenin kapağını kapatın. 15 dakika kadar pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp, kapağı açmadan 10 dakika dinlenmeye bırakın.
Kıymayı büyük bir tavada orta ateşte yaklaşık 8 dakika boyunca kavurun. Yağını süzün. Taco baharat karışımını ve suyu ekleyin; koyulaşana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırarak pişirin. Fasulyeleri, pilavı, salsa sosunu ve peyniri ekleyin; iyice karışana ve ısınana kadar karıştırın.
Ocaktan alın. Her tortillanın üzerine yaklaşık 1 su bardağı karışımdan yayın. Sarın ve hemen servis edin. İsteğe bağlı olarak ekşi krema ile servis yapın.