Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kahve fincanı Afyon tarhanası
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
4 su bardağı su (Et veya tavuk suyu da olabilir)
Üzeri İçin:
3-4 dal maydanoz
1 kahve fincanı tulum peyniri
Hazırlanışı:
Domatesi rendeleyin. Tereyağını tencerede eritip rendelediğiniz domatesi birkaç dakika kavurun. Salçaları ilave edin. 1 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tarhanayı sürekli karıştırarak yavaş yavaş dökün. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine, isteğe göre kıyılmış maydanoz ile ufalanmış tulum peyniri karışımından dökün.