Toplam Hazırlama Süresi: 1 saat 15 dakika
Porsiyon: 6
Malzemeler:
2,5 su bardağı Calrose Pirinç
200 gram kıyma
2 soğan
1/2 bağ maydanoz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sumak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
40 adet kuru patlıcan
Hazırlanışı:
Kuru patlıcanları haşlayıp süzün. Pirinç, kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak, domates salçası, biber salçası, sumak ve zeytinyağını bir kâsenin içinde karıştırın. Karışımı haşlanmış patlıcanların içerisine doldurun.
Patlıcanları tencereye dizin. Üzerine gelecek kadar su ve nar ekşisi ekleyip kısık ateşte 40 dakika pişirin ve servis edin.