Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası

by Hatice Ünal
23 Haziran 2025
in Tatlı Tarifleri
469 25
0
Çikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapası
741
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

  • 3 su bardağı pişmiş California Calrose Pirinci
  • ¾ su bardağı tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt
  • 1, ½ su bardağı tam yağlı süt
  • ¾ su bardağı bitter çikolata, doğranmış
  • 6 yemek kaşığı demlenmiş espresso
  • 6 yemek kaşığı tatlandırılmış ve kavrulmuş hindistan cevizi rendesi
  • 6 yemek kaşığı kakao parçacığı

Hazırlanışı:

Büyük ve kalın tabanlı bir tencerede pirinç, yoğunlaştırılmış süt, tam yağlı süt, çikolata ve espressoyu karıştırın. Orta ateşte, ara ara karıştırarak 5-7 dakika kadar pişirin ya da lapa kıvamına gelip koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.

Bir porsiyon hazırlamak için ¾ su bardağı lapayı bir kâseye alın. Üzerine 1 yemek kaşığı kavrulmuş hindistan cevizi ve 1 yemek kaşığı kakao parçacığı serpin.

Tags: California Calrose PirinciÇikolatalı ve Espressolu Pirinç Lapasıpirinçpirinçli tariflertatlıyaz tatlısı
Previous Post

Sushi Topları

Next Post

Sarımsaklı Acılı Kavrulmuş Pilav

Hatice Ünal

Next Post
Sarımsaklı Acılı Kavrulmuş Pilav

Sarımsaklı Acılı Kavrulmuş Pilav

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki