Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Ekrem ÇAĞATAY
4 Kişilik
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 su bardağı sıcak içme suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
1 adet kapya biber, ince doğranmış
4-5 ince dal taze sarımsak
1-2 dal dereotu, ince kıyılmış
Tuz
Hazırlanışı:
Bulguru pişireceğiniz tencereyi ocağın üzerine alın. Ocak iyice ısınınca zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı ekleyin. Soğan yumuşayınca kapya biberi ve sarımsakları ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra bulguru ekleyin.
Bulguru da birkaç dakika kavurup üzerine sıcak suyu dökün, tuzu serpin. 3-4 dakika yüksek ateşte kaynatın. Tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. Bulgur suyunu çekene dek pişirin. Bulgur suyunu çekip pişince ocaktan alın. 10 dakika demlendirdikten sonra servis tabağına aktarın, üzerine dereotu serpip servis yapın.