Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Bal Kabaklı ve Havuçlu Çorba  

Bal Kabaklı ve Havuçlu Çorba  

Fotoğraf: Hande GÖKSAN  

4 Kişilik

Malzemeler:

1 adet büyük boy beyaz soğan, ince kıyılmış

1 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı sıvı yağ

3 adet orta boy havuç, küp doğranmış

1 büyük boy patates, küp doğranmış

200 gram bal kabağı, küp doğranmış

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı zencefil, ince rendelenmiş

Tavuk suyu

Hazırlanışı:

Sıvı yağı tencerede ısıtıp soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra beşer dakika arayla havucu, patatesi ve en son olarak da bal kabağını ekleyin. Sebzeler iyice kavrulup hafif karamelize olunca sıcak tavuk suyunu, baharatını ve tuzunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Yarım saat pişirin. Blenderde püre haline gelene dek ezdikten sonra tekrar ocağın üzerine alın. Tereyağını ekleyip birkaç taşım daha kaynatın.  Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz, badem kırığı karışımından ekleyebilirsiniz. Sıcak servis yapın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir