Hazırlayan ve Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Özgür Bakır
(4 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet olgun domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy beyaz soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet sivribiber
2 çay kaşığı kekik
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 paket pappardelle makarna
Birkaç dal taze fesleğen
Birkaç dal taze reyhan
Birkaç dal nane
Hazırlanışı:
Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp kıyılmış soğan ile sarımsakları kavurun. Zar şeklinde doğranmış domatesler ile sivribiberi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra bir tutam tuz, kapari, sirke ve baharatla tatlandırın. Koyu bir sos kıvamına gelene dek kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Makarnayı, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika kadar haşlayıp süzün. Hazırlamış olduğunuz domates sos ve yeşilliklerle harmanlayıp servis yapın.