Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Bamyalı Patates Çorbası

by Hatice Ünal
23 Eylül 2024
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Bamyalı Patates Çorbası
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(4 Kişilik)

Malzemeler:

200 gram bamya (küçük boy)

1 çorba kaşığı sirke

1 adet orta boy soğan

3 adet patates

1 su bardağı krema

Yarım tatlı kaşığı hardal

1 adet limon

3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Bamyaları ayıklayıp temizleyin. Bamyaları daha sonra kaynayan sirkeli suya atıp 5 dakika kadar haşlayın ve süzün. Soğanı ve patatesleri soyup ince doğrayın. Çorba tenceresini ocağa alın ve ısıtın. Isınınca tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Yağların tam olarak ısınmasını beklemeden patatesi ve soğanı ekleyin. Çok kısık ateşte sebzeler saydamlaşana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun. Üzerine 1,5 litre su, et veya tavuk suyu ilave edin. Orta ateşte, 10-15 dakika pişirdikten sonra hardalı ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra çorbayı blender yardımı ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.  Bamyaları, tuzunu ve karabiberini ilave edin. 5 dakika daha pişirin. Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ısıtıp çorbaya ekleyin. Hızlıca karıştırıp ocaktan alın. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra servise hazır edin. İsteğe göre maydanoz ile süsleyin.

Tags: bamyabamya zamanıBamyalı Patates ÇorbasıÇorbapatatessoup
Previous Post

2024 Yılı California Ceviz Sektörü Raporu yayınlandı

Next Post

İran Usulü Falafel

Hatice Ünal

Next Post
İran Usulü Falafel

İran Usulü Falafel

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki