Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kalburabastı

by Hatice Ünal
24 Haziran 2024
in Tatlı Tarifleri
488 5
0
Kalburabastı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraflar: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN

6 Kişilik

Malzemeler:

2 su bardağı eritilmiş margarin

1 su bardağı süt

1 paket karbona

Un

İç Harcı İçin:

350 gram iri kırılmış ceviz

2 yemek kaşığı toz şeker

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereyi alıp önce hızlı, kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Hamuru yoğurmak için oda ısısında yumuşattığınız margarin, süt, karbonat ve orta sertlikte ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar da un ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük birer mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamur parçalarını elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp içine cevizli harçtan paylaştırın. Oval şeklinde kapatıp kat yerinin olmadığı yani bir kevgir üzerine hafifçe bastırıp üzerine şeklinin çıkmasını sağlayın. İçine margarin sürülmüş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekene kadar bekletip servis edin.

 

Tags: #kalburabastı #bayramlıktatlılar #bayram #tatlı #yemekzevki #food #yummy
Previous Post

Sarı Kirazlı Dana Kavurma

Next Post

Bulgurlu Reyhan Sarma

Hatice Ünal

Next Post
Bulgurlu Reyhan Sarma

Bulgurlu Reyhan Sarma

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki