Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 dilim ananas
1 adet küçük boy kereviz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet ekşi yeşil elma
1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi
Bir tutam tuz
4 çorba kaşığı süzme yoğurt (tepeleme)
Yarım kutu krema (100 ml)
Hazırlanışı:
Kerevizin kabuğunu soyup irice rendeleyin. Limon suyunu ekleyip karıştırın. Elmayı iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu soymadan rendeleyin ve kerevizle birlikte karıştırın.Süzme yoğurt ile kremayı çırpın. Bir tutam tuz ekleyip karıştırın. En son ceviz içini de ilave edin. Tekrar karıştırın. Kalınca dilimlenmiş ananası servis tabağına yerleştirin. Üzerine elmalı kereviz karışımını yayın. İsteğe göre turuncu domates ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
#ananaslıkerevizsalatası #kerevizsalatası #salata #kereviz #kışsalatası #food #yummy #dessert