(4 Kişilik)
Fotoğraf: Hande Göksan
Malzemeler:
100-150 gram tavuk eti
2 çorba kaşığı sarı mercimek
1 adet küçük boy kereviz
1 çay bardağı kesme makarna
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı köri
Hazırlanışı:
Tavuk etini bütün olarak orta boy bir tencereye aktarın. 6-7 bardak suyu ve sarı mercimeği ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk eti iyice haşlanınca (30-35 dakika) tencerenin içinden alın. Ilınınca kaşığa sığacak şekilde küçük küçük doğrayın. Kerevizi de kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın.
Tavuğu haşladığınız mercimekli suyu el blenderi ile pürüzsüz bir kıvam elde edene dek çırpın ve tekrar ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. İçine bir çorba kaşığı sıcak suda inceltilmiş zerdeçal ile köriyi ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp tavuk eti ile kerevizi ilave edin. 10. dakikada kerevizler yumuşayacaktır, bu arada kesme makarnayı ve tuzunu ekleyin. 8-10 dakika sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Aklınızda bulunsun:
Kesme makarna yerine arpa şehriye, tel şehriye veya küçük boy (çorba kaşığına sığacak şekilde) makarna da ilave edebilirsiniz.
#zerdeçallıvekerevizlitavuketliçorba #zerdeçallıçorba #kerevizliçorba #tavukluçorba #çorba #soup #food #yummy #dessert