Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti

by Hatice Ünal
12 Ekim 2023
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Mandalina ve Limonlu Tavuk Eti
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN  Prodüksiyon: İnci BAK – Büşra GÖZÜAÇIK

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo tavuk göğüs eti

1 adet limonun suyu

1 adet mandalinanın suyu

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım demet dereotu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

 Garnitürü İçin:

1 kilo taze patates

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1-2 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

1 tutam kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

Garnitürü için; Taze patateslerin kabuğunu soyup zeytinyağı, şeker, tuz ve toz biberle birlikte harmanlayın. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın, 200 dereceye ayarlı fırında, patatesleri pişirin.

Geniş bir tavaya zeytinyağını, şekeri, mandalina ve limon suyunun yarısını dökün. İyice karamelize olunca yarım kalın jülyen doğradığınız tavuk etlerini yerleştirin. 5 dakika kızartıp diğer tarafını çevirin. Kalan limon ve mandalina suyunu ekleyin. Diğer tarafı da kızarınca ocaktan alın. Tuzunu ve kıyılmış dereotunu ilave edip tavanın kapağını kapatın. Patatesle birlikte sıcak sıcak servis yapın.

#MandalinaveLimonluTavukEti #mandalinalıtavuketi #limonlutavuketi #tavuketi #tavuklutarifler #food #yummy #dessert

Previous Post

Yoğurtlu Sebze Çorbası

Next Post

Mozaik Pasta    

Hatice Ünal

Next Post
Mozaik Pasta    

Mozaik Pasta    

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki