Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kolay Bayram Tatlısı

by Hatice Ünal
27 Haziran 2023
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Kolay Bayram Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraflar: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN

6 Kişilik

Malzemeler:

350 gram margarin

2,5 su bardağı un

1 çay bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 su bardağı ufalanmış ceviz içi

1 tutam tuz

1 yumurta

Hamuru açmak için; bir miktar mısır nişastası

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

¼ limon suyu

Hazırlanışı:

Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencerede karıştırıp 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve bekletin. Oda ısısında yumuşatılmış 100 gram margarin, yoğurt, karbonat, un, yumurta ve tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Yarım saat dinlendirin. 20 eşit beze hazırlayın. Bezelerin üzerine nişasta serpip onarlı gruplar halinde açın. Kopmayacak şekilde büyük açın. Yufkaları 5X5 cm ebadında kesin. Ortalarına ceviz içi paylaştırıp üçgen şeklinde birleştirerek kapatın. Sana sürülmüş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerlerine soğumuş olan şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekene kadar bekletip servis edin.

#kolaybayramtatlısı #bayramtatlısı #bayram #kurbanbayramı #tatlı #food #yummy #dessert

Previous Post

Kahveli Dondurma

Next Post

Oklavadan Çekme Tatlısı

Hatice Ünal

Next Post
Oklavadan Çekme Tatlısı

Oklavadan Çekme Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki