Fotoğraflar: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN
6 Kişilik
Malzemeler:
350 gram margarin
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
1 tutam tuz
1 yumurta
Hamuru açmak için; bir miktar mısır nişastası
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
¼ limon suyu
Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencerede karıştırıp 15 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve bekletin. Oda ısısında yumuşatılmış 100 gram margarin, yoğurt, karbonat, un, yumurta ve tuzu hamur yoğurma kabında karıştırın. Yarım saat dinlendirin. 20 eşit beze hazırlayın. Bezelerin üzerine nişasta serpip onarlı gruplar halinde açın. Kopmayacak şekilde büyük açın. Yufkaları 5X5 cm ebadında kesin. Ortalarına ceviz içi paylaştırıp üçgen şeklinde birleştirerek kapatın. Sana sürülmüş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerlerine soğumuş olan şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekene kadar bekletip servis edin.
#kolaybayramtatlısı #bayramtatlısı #bayram #kurbanbayramı #tatlı #food #yummy #dessert