Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Peynirli ve Patlıcanlı Volovan

by Hatice Ünal
07 Haziran 2023
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Peynirli ve Patlıcanlı Volovan
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

8 adet hazır milföy hamuru

2 adet közlenmiş patlıcan

Tuz, taze çekilmiş karabiber

2 dal taze fesleğen

100 gram dil peyniri

1 adet közlenmiş salçalık kırmızıbiber

Hazırlanışı:

Milföy hamurlarını buzluktan çıkartıp oda ısısında yumuşaması için bekletin. İç malzemesi için; Közlenmiş patlıcanı çatalla ezin, tuz, taze çekilmiş karabiber ve kıyılmış fesleğenle birlikte karıştırın. İrice doğranmış dil peynirini ve zar şeklinde doğranmış közlenmiş biberi de ilave edin. İç malzeme hazır.

Milföy hamurlarından dört tanesini tezgahın üzerine alın. Yuvarlak keskin bir kalıp yardımı ile eşit yuvarlak hamurlar çıkartın. Kalan dört milföy hamurunu da biraz daha küçük ve önceden kesmiş olduğunuz yuvarlak milföylerin üzerini kaplayacak fakat ortasına iç malzemeyi dolduracak şekilde yani ortası boş kalacak şekilde bir kalıpla kesin.

Milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. İnce bir fırça yardımı ile de hamurların kenarlarına (ortasına sürülmeyecek) yumurta sarısından sürün. Önceden ısıtılmış 200-210 dereceye ayarlı fırında milföyler kabarıp hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, iç malzemeyi yerleştirip tekrar fırında tutun. İç malzeme ısınıncaya ve peynirler eriyip kızarıncaya kadar fırında bekletin. Ilık servis yapın.

#peynirlivepatlıcanlıvolovan #volovan #patlıcan #patlıcanlıtarifler #yazsebzeleri #çaysaati 3food #yummy #dessert

Previous Post

Bol Domatesli Zeytinyağlı Bamya

Next Post

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Hatice Ünal

Next Post
Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki