Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
4 Kişilik
Malzemeler:
500 gram bamya, temizlenmiş
1 büyük soğan, ince kıyılmış
3 diş sarımsak, kabuğu soyulmuş
1 adet kapya biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım kilo domates, küp doğranmış
2 limon
3-4 dal maydanoz
3-4 dal taze nane
Tuz
Hazırlanışı:
Temizlenmiş bamyaları yıkayıp suyunu süzün. Soğanı ve sarımsakları 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte yumuşayana kadar kavurun. Doğranmış domatesleri ve kapya biberi ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra 2 bardak sıcak suyu ekleyin. 5 dakika pişirin.
Hazırladığınız bu karışımın yarısını bir kaseye alın. Tenceredeki domatesli karışımın üzerine bamyaları ilave edin. Kasenin içindeki domatesli karışımı da bamyaların üzerine serpin. En son üzerine ay şeklinde ince dilimlenmiş limonları dizin, kalan zeytinyağını dökün.
Tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısın. Kapağını açmadan ve hiç karıştırmadan bamyaları kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış yeşillikleri serpin, kalan 1 adet limonun suyunu sıkın. Karıştırmadan tencerenin kapağını kapatın. Soğuyunca servise hazır edin.
#boldomateslizeytinyağlıbamya #bamya #yazsebzeleri #yazyemekleri #food #yummy #zeytinyağlılar