Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Sürpriz  

by Hatice Ünal
27 Şubat 2023
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Çikolatalı Sürpriz   
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN

Malzemeler:

500 gram bitter çikolata (yüzde 70 kakao içermeli)

1 küçük kase kuru yemiş karışımı (kuru kayısı, ceviz içi, fındık içi, kuru dut, yaban mersini, badem, kaju, kuru üzüm)

1 küçük kase file Antep fıstığı

1-2 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı bıçakla gelişigüzel doğrayıp cam ve çukur bir kaba aktarın. İçi çikolata ile dolu bu kabı kaynayan suyun içine yerleştirin. Su kaynarken suyun cam kabın içine temas etmemesine dikkat edin. Buhar yöntemiyle çikolatalar erimeye başlayacaktır. Bu şekilde pürüzsüz bir çikolata krem elde edinceye kadar benmari usulü çikolataları eritin. Kuru yemişleri küçük küçük doğrayın. İsterseniz ceviz, badem, fındık gibi ürünleri 1 çay kaşığı tereyağında, tavada kavurabilirsiniz. Böylece el yapımı kuru yemişli çikolatanız krokan lezzetinde olacaktır.

Benmari usulü erittiğiniz çikolataya pul biber ekleyin. Karıştırıp yağlı kağıt serili büyük bir kalıba dökün. Çikolatanın üzerine kuru yemişleri ve file Antep fıstığını serpin. Çikolatalı karışım katılaşana kadar oda ısısında en az yarım saat kadar bekletin.

#çikolatalısürpriz #çikolatalıtarifler #çikolata #food #yummy #dessert

Previous Post

Portakal Aromalı Fındıklı Kurabiye  

Next Post

Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates

Hatice Ünal

Next Post
Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates

Fırında Sucuklu ve Kaşarlı Patates

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki