Yapım-Fotoğraf: Özgür Bakır
Malzemeler:
250 gram öğütülmüş fındık
150 gram çiğ greçka unu
100 gram mısır unu
50 gram şeker
1 portakal
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
150 gram pul çikolata
Hazırlanışı:
Portakalın kabuğunu rendeleyip sonrasında suyunu sıkın. Öğütülmüş fındık, kabartma tozu, greçka ve mısır ununu derin bir kapta karıştırın. Mikser yardımıyla önce yumurtaların beyazını şekerle beraber çırpın ve sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unlu karışımla birleştirerek el ya da mikser yardımıyla yoğurun. Yoğurma işlemi devam ederken portakal suyunu da yavaş yavaş ekleyin. Hamur istenilen kıvama geldiğinde streç filme alarak buzdolabında 6-8 saat dinlendirin.
Dinlenmiş hamuru nişasta ve merdane yardımıyla açmaya başlayın. Açılan hamuru bir bardak ağızı yardımıyla yuvarlak formlarda kesin. Önceden ısıtılmış 120-150 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakın. Rendelenmiş kabukları halen sıcak olan fırına 5 dakika koyarak kurutun. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyelerin yarısını bandırarak tepsiye dizin. Üzerlerine kuruttuğunuz portakal kabuklarından serpin. 60 tane kadar kurabiye çıkıyor.
#portakalaromalıfındıklıkurabiye #portakalaromalıkurabiye #fındıklıkurabiye #kurabiye #food #yummy #dessert