Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Ömer ince
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 litre et veya tavuk suyu
1 çay bardağı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
Tuz, kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Mercimekleri ayıkladıktan sonra akan suyuna altında yıkayın. Süzüp tencereye aktarın. Üzerini örtecek ılık su ilave edin. Bu şekilde 1 saat bekletin.
Rendelenmiş domatesi 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. 1-2 yemek kaşığı sıcak suda inceltilmiş biber salçasını ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sona Et veya tavuk suyunu ilave edin. Suyu 5 dakika kaynatın. Mercimekleri ekleyin. Damak tadınıza göre diri veya yumuşak kalacak şekilde haşlayın. Ortalama 20-25 dakika sürecektir. Ocaktan almaya 10 dakika kala arpa şehriyeleri, tuzu, kırmızı toz biberi ve kurutulmuş fesleğeni ve kalan tereyağını ekleyin. 5 dakika sonra ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.
#arpaşehriyeliyeşilmercimekçorbası #yeşilmercimekçorbası #kışçorbası #mercimekçorbası #çorba #soup #yummy #dessert