Tarif: Turizm ve Gastronomi Profesyonelleri Derneği / Niğde Gastronomi / Bahar Şahin Öke
(8 Kişilik)
Malzemeler:
8 adet Niğde elması
1 bardak ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak toz şeker
2 bardak su
Kaymak
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup, sap kısmından çay kaşığının yardımıyla iyice oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Ceviz içine tarçın ve toz şeker karıştırın. Elmaların içine bolca doldurun. Bir tencereye dizerek üzerine su ilave edin. Elmalar pişince servis tabağına çıkartarak soğumaya bırakın. Elmaları tepelerine birer kaşık kaymak koyarak ikram edin.
#cevizlielmadolması #elmadolması #elma #dolma #niğdeelması #misketelması #elmalıtarifler #apple #food #yummy #TurizmveGastronomiProfesyonelleriDerneği #NiğdeGastronomi