Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Anjelik Erikli ve Bademli Tart

by Hatice Ünal
09 Aralık 2022
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Anjelik Erikli ve Bademli Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım ve Üretim: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı krema

Yarım su bardağı sıvı yağ

150 gram tereyağı

1 su bardağı şeker

2+1/2 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İç Malzeme İçin:

6-7 adet anjelik eriği

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı iri çekilmiş badem içi

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile sıvı yağı karıştırın. Bu karışıma yoğurdu, kremayı, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. En son elenmiş unu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 30 dakika dinlendirin. Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri irice doğrayın. Şekeri, tarçını, iri çekilmiş badem içini ekleyip harmanlayın. Bu karışımı yapışmaz yüzeyli bir tavada 5 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dinlenen hamurun üçte birini üzerinde şerit hamurlar oluşturmak için ayırın. Kalan hamuru yağlı kağıt serilmiş tart kalıbına elinizle bastırarak, kenarları da hamur olacak şekilde yayın. İç malzemeyi dökün. Üzeri için ayırdığınız hamuru merdane yardımı ile açın, şeritler kesip tart hamurunun üzerini fotoğrafta gördüğünüz gibi kafes şeklinde tamamlayın.

Üzeri için; Yumurta sarısı ile pudra şekerini karıştırın. Fırça yardımıyla şerit hamurların üzerine sürün. 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

#anjelikeriklivebademlitart #bademlitart #anjelikeriklitart #tart #ttalı #çaysaati #food #yummy #dessert

Previous Post

Kırmızı Soğanlı Humus

Next Post

Kabak Çiçeği Dolması

Hatice Ünal

Next Post
Kabak Çiçeği Dolması

Kabak Çiçeği Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki