Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet tavuk kalça but
2 adet orta boy patates
1 adet kırmızı soğan
4 adet küçük boy havuç
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Sosu İçin:
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 dal biberiye
1 çorba kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
Kalça butları ısıya dayanıklı bir tepsiye aktarın. 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sosu için; Oda ısısında yumuşamış tereyağını, tuzu, ince kıyılmış biberiyeyi ve kalan malzemeyi ilave edip karıştırın. Sosunuz hazır.
Patatesleri dilimleyin. Kırmızı soğanı enine ikiye veya dörde bölün. Kalça butları 10 dakika kızarttıktan sonra fırça ile tavuk etinin her tarafına sostan sürün. Sebzeleri zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Tavuk etlerinin olduğu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini folyo ile kapatın. Tekrar fırına verin. Fırının derecesini 170’e indirin. Üzeri kapalı olacak şekilde, fırının orta katında 1,5 saat boyunca pişirin.
#fırındasoslukalçabut #fırınyemekleri #fırınlezzetleri #tavuk #tavukyemekleri #food #yummy