Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Erikli Milföy

Erikli Milföy

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK

(2 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet hazır milföy hamuru

5-6 adet mürdüm eriği

1 avuç iri çekilmiş ceviz içi

1 çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkartın, daha sonra dört eşit parçaya kesin. Tarçını, iri çekilmiş ceviz içini ve şekeri ilave edip harmanlayın. Milföy hamurlarını yan yana bitiştirerek ısıya dayanıklı küçük bir kaba kenarlarından sarkacak şekilde yayın. Üzerine erikli karışımı dökün. Tereyağını da üzerlerine serpin. Önceden ısıtılmış 210 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

#eriklimilföy #milföy #eriklitarifler #mürdümeriklitarifler #mürdümeriği #çaysaati #tatlı #food #yummy

 

Tavsiye

Ton Balıklı Hamurlu Keseler

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kase konserve ton balığı 1 adet közlenmiş kırmızıbiber …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.