Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK
8 Dilim İçin
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı çekilmiş fındık içi
Hazırlanışı:
Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Sulu malzemeyi ilave edin. 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı harmanlayın. Sulu malzemenin üzerine kuru malzemeyi ekleyin. Spatulayla karıştırın. Yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu dökün. En son kuru üzümle fındık içini serpin. Şiş çubuk yardımı ile hafifçe bu malzemeyi karıştırın. 180 dereceye ayarlı fırında, 45 dakika pişirin.
#kuruüzümlüvefındıklıkek #kuruüzümlükek #fındıklıkek #kek #food #yummy #dessert