Malzemeler:
1/2 litre süt
125 gram toz şeker
2 çorba kaşıı mısır nişastası (tepeleme)
3 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşıı tuzsuz tereyaı
1 tatlı kaşıı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin
1 kutu krema (200 ml)
2 adet şeftali
Hazırlanışı:
Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve vanilya aroması ile tereyaını ilave edin. Mikserle iyice karıştırın. Oda ısısında ılınınca önceden püre haline getirdiiniz şeftaliyi ve kremayı ekleyin. Pütürsüz bir kıvam alana dek mikserle iyice çırpın. Karışımı sıkma torbasına aktarın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis kaselerine aktarın. Souk servis yapın.
#şeftali #puding