Malzemeler:
Pandispanyası İçin:
3 adet yumurta
125 gram pudra şeker
125 gram elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşıı kakao
3 yemek kaşıı su
Çikolatalı Kreması İçin:
200 ml. krema
1 paket kremşanti
300 gram labne
160 gram bitter çikolata
2 yemek kaşıı kakao
Çikolata Parçaları İçin:
1 paket bitter çikolata (80 gram)
Hazırlanışı:
Üzerini süslemek için 80 gram çikolatayı benmari usulü eritin. Mermer bir zeminin üzerine erittiiniz çikolatayı dökün, spatula ile iyice incelterek düzeltin. Buzdolabına aktarıp 1 saat kadar bekletin. Pandispanyası için; Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip spatula yardımı ile alttan üste doru havalandırarak malzemeyi iyice karıştırın. En son su ile vanilyayı ekleyin. Tekrar karıştırın.
Orta boy kelepçeli bir kalıbı yalı kaıtla kaplayın, karışımı kalıbın içine dökün. Önceden ısıtılmış 165 dereceye ayarlı fırında, arada bir uzun bir şiş çubuu hamurun içine batırarak kontrol edin. Hamur yaklaşık 35-40 dakika sürede pişecektir.
Kreması için kremayı, kremşantiyi ve labneyi çukur bir kaseye alın. Mikserle iyice çırpın. Benmari usulü eritilip ılınmış çikolatayı ve kakaoyu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın.
Pişen pandispanyayı fırından alın, ızgara telin üzerinde oda ısısında soumaya bırakın.
Pandispanyayı enine ikiye kesin. Bir dilimini kelepçeli kalıbın içine yerleştirin. Üzerine kremalı karışımdan dökün. İkinci pandispanyayı kremanın üzerine yerleştirin. Kalan kremayı da üzerine dökün. Buzdolabına aktarın. Birkaç saat beklettikten sonra dilimleyin. Üzerini süslemek için mermerin üzerinde (veya yalı kaıdın üzerinde de hazırlayabilirsiniz) donan çikolatayı spatula ile dikkatlice rulo şeklinde kazıyarak çıkartın. Pastanın üzerine yerleştirin. İstee göre orman meyvesi eşliinde servis edebilirsiniz.
#çikolata #pasta