Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Günün Tarifi

Erikli ve Çikolata Soslu Kek

by Yemek Zevki Editör
29 Ağustos 2022
in Günün Tarifi, Kek Tarifleri, Tarifler
468 25
0
Erikli ve Çikolata Soslu Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:

5 adet yumurta

1,5 su bardaı pudra şekeri

1 çay bardaı su

1 çay bardaı sıvı ya

1,5 paket kabartma tozu

Yarım paket karbonat

1 paket vanilya

1 yemek kaşıı limon suyu

3 su bardaı un

1 paket hazır çikolata sos (toz halinde)

6-7 adet anjelik erik

Hazırlanışı:

Yumurtaları pudra şekerle birlikte 5 dakika boyunca çırpın. Suyu ve sıvı yaı ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve toz halindeki çikolata sosu harmanlayın. Unlu karışım ile yumurtalı karışımı birleştirin. 1 dakika daha karıştırın. En son limon suyunda inceltilmiş karbonatı ekleyin. Tekrar karıştırın. Kek hamurunu yalanmış fırın tepsisine dökün.

Erikleri yıkayıp kuruladıktan sonra dilimleyin. Kek hamurunun üzerine hamurun içine batmayacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

#erik #çikolata #kek

Previous Post

Kayısılı ve Çikolatalı Milföy Börek

Next Post

Karadut Reçeli

Yemek Zevki Editör

Next Post
Karadut Reçeli

Karadut Reçeli

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki