4 Kişilik
Malzemeler:
1 kilo kuşbaşı dana eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 domates, rendelenmiş
3 orta boy kırmızı soğan
2 havuç, dilimlenmiş
10 mantar
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, kuru kekik
1 su bardağı sıcak et suyu
Patates Püresi İçin:
1 kilo patates
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Tuz
Hazırlanışı:
Tencereyi iyice ısıtın. Etleri ve sıvı yağı ilave edin, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi, iri doğranmış soğanları, dilimlenmiş havucu ekleyin. 15 dakika daha kavurun. En son ikiye böldüğünüz mantarları, tuzu, kuru kekiği, rendelenmiş limon kabuğunu ve tereyağını ilave edin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın.
Patates püresi için patatesleri yıkadıktan sonra tencereye alın. Üzerini tamamen kapatacak şekilde su ilave edin. Orta ateşte patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra kabuğunu soyup çatalla ezin. Kalan tüm malzemeyi ilave edin. İyice karıştırın. Patates püresini ısıya dayanıklı servis tabağına aktarın. Üzerine etleri ilave edin. 1 su bardağı kadar sıcak et suyu dökün. Tepsinin üzerini folyo ile kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika sıcak tutun.
#patatespürelietsote #etsote #sote #et #etlitarifler #etliyemekler #food #yummy #dessert