Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan
(8 Kişilik)
Malzemeler:
150 gram tereyağı
150 gram labne peyniri
1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
300 gram toz şeker
4 adet yumurta
150 gram hazır kek unu
150 gram buğday unu
1 yemek kaşığı zencefil kurusu
1 kase dondurulmuş vişne
1 avuç file badem
Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşamış tereyağını, labne peynirini krem haline gelene dek çırpın. Şekeri ilave edin, birkaç dakika daha çırpın. Yumurtaları da teker teker ekleyerek karıştırın. Elenmiş unları, minik parçalara ayırdığınız zencefil kurusunu ve rendelenmiş limon kabuğunu da ilave edin. Hamuru yağlanmış kek kalıbına veya küçük kek kalıplarına paylaştırın. Dondurulmuş vişneleri de hamurun içine ekleyin, hafifçe karıştırın. Üzerlerine file badem serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 45-60 (kalıplarınızın boyutlarına göre değişecektir) dakika pişirin.
#zencefillivevişnelikek #vişnelikek #zencefillikek #kek #çaysaati #food #yummy