Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Erikli ve Çikolata Soslu Kek

by Hatice Ünal
14 Temmuz 2021
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Erikli ve Çikolata Soslu Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(10-12 Kişilik)

 Malzemeler:

5 adet yumurta

1,5 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

1,5 paket kabartma tozu

Yarım paket karbonat

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı limon suyu

3 su bardağı un

1 paket hazır çikolata sos (toz halinde)

6-7 adet anjelik erik

Hazırlanışı:

Yumurtaları pudra şekerle birlikte 5 dakika boyunca çırpın. Suyu ve sıvı yağı ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve toz halindeki çikolata sosu harmanlayın. Unlu karışım ile yumurtalı karışımı birleştirin. 1 dakika daha karıştırın. En son limon suyunda inceltilmiş karbonatı ekleyin. Tekrar karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dökün. Erikleri yıkayıp kuruladıktan sonra dilimleyin. Kek hamurunun üzerine hamurun içine batmayacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.

#ErikliveÇikolataSosluKek #kek #çikolatasoslukek #eriklikek #çaysaati #food #yummy

Previous Post

Vişneli Turta

Next Post

Menemen

Hatice Ünal

Next Post
Menemen

Menemen

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki