Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz
4 Kişilik
Malzemeler:
6 adet soyulmuş çanak enginar
1 yemek kaşığı tahin
1 limonun suyu
5 adet arpacık soğan
1 adet sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 dilim pastırma
2 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı:
Zeytinyağını tencereye alarak kızdırın. Daha sonra soyduğunuz soğanları ekleyerek soteleyin. Soğanlar hafif renk almaya başladığında ezdiğiniz sarımsağı ilave edin ve kavurun. Limon suyunu, tuzunu ve suyunu ekleyip bir miktar kaynattıktan sonra enginarları küp küp doğrayarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Arkasından mutfak robotuna alarak üzerine tahin ve karabiber ekleyip püre haline getirin. Zeytinyağını kızdırın, ince doğradığınız pastırmaları ve susamları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Servis edeceğiniz zaman enginarlarınızın üzerine sıcak ekleyin.
#tahinlienginarezmesi #enginarezmesi #enginar #ezme #bayramziyafeti #bayramsofrası #bayrammenü #ramazanbayramı #evdekal #evdeyemekzevki #food #yummy