Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Tahinli Enginar Ezmesi

by Hatice Ünal
15 Mayıs 2021
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Tahinli Enginar Ezmesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz

4 Kişilik

Malzemeler:

6 adet soyulmuş çanak enginar

1 yemek kaşığı tahin

1 limonun suyu

5 adet arpacık soğan

1 adet sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

1 tutam karabiber

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

4 dilim pastırma

2 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı:

Zeytinyağını tencereye alarak kızdırın. Daha sonra soyduğunuz soğanları ekleyerek soteleyin. Soğanlar hafif renk almaya başladığında ezdiğiniz sarımsağı ilave edin ve kavurun. Limon suyunu, tuzunu ve suyunu ekleyip bir miktar kaynattıktan sonra enginarları küp küp doğrayarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Arkasından mutfak robotuna alarak üzerine tahin ve karabiber ekleyip püre haline getirin. Zeytinyağını kızdırın, ince doğradığınız pastırmaları ve susamları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Servis edeceğiniz zaman enginarlarınızın üzerine sıcak ekleyin.

#tahinlienginarezmesi #enginarezmesi #enginar #ezme #bayramziyafeti #bayramsofrası #bayrammenü #ramazanbayramı #evdekal #evdeyemekzevki #food #yummy

Previous Post

Üç Peynirli Kaymaklı Börek

Next Post

Kolay Tiramisu

Hatice Ünal

Next Post
Kolay Tiramisu

Kolay Tiramisu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki