Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz
4 Kişilik
Malzemeler:
300 gram taze bakla
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı su
Üzeri İçin:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kurutulmuş kırmızı biber
Hazırlanışı:
Baklaları un ile ovalayarak güzelce yıkayın, ardından küp küp doğrayın. Pişireceğiniz tencereye tereyağını alıp kızdırın ve doğradığınız baklaları ekleyerek iyice soteleyin. Ununu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin, baklalar yumuşayana kadar pişirin. Yoğurda yumurta sarısını ekleyip bir çırpıcı yardımı ile karıştırın. Baklaların üzerine azar azar ekleyerek karıştırmaya devam edin, bir taşım kaynatıp tuzunu ekleyip ocaktan alın. Zeytinyağını tavada kızdırdıktan sonra biberleri küp küp doğrayıp yağda kavurun. Servis edeceğiniz zaman çorbanın üzerine sıcak bir şekilde ilave edin.
#yoğurtlubaklaçorbası #yoğurtluçorba #çorba #soup #bayrammenü #bayramlıktarifler #bayram #evdeyemekzevki #evdekal #food #yummy