Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kakaolu Pankek

Kakaolu Pankek

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Saber Az

(4 Kişilik)

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 su bardağı un

Yarım su bardağı su

Yarım su bardağı süt

1 adet yumurta

1 tutam tuz

1 tutam toz şeker

2 çay kaşığı kuru maya

1 çorba kaşığı kakao

Yağlamak İçin:

1 çorba kaşığı tereyağı

Süslemek İçin:

Orman meyvesi, pudra şekeri

Hazırlanışı:

Pankek için; Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Küçük bir tavayı yarım çay kaşığı kadar tereyağı ile yağlayın. Tava ısınınca yarım kahve fincanı kadar krep hamurundan dökün. Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde kızartın. Pişen pankeki kağıt havlu üzerine alın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Pankek hamurlarını istediğiniz ölçülerdeki kalp kalıplar yardımıyla kesin. Servis tabağına aktarın, isteğe göre taze orman meyvesi ve pudra şeker ile süsleyerek servis yapın.

#kakaolupankek #pankek #kahvaltı #kahvaltıtarifleri #food #yummy #breakfast

OKU ➤  Kakaolu Pankek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir