Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan
(4 Kişilik)
Malzemeler:
4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç)
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış)
1 kahve fincanı kuru üzüm
4-5 dal kıyılmış taze nane
1 çay kaşığı hardal tohumu
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
1 küçük kase nar tanesi (Tercihen tatlı nar)
Hazırlanışı:
Pirinci sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp iyice süzün. Kuru üzümü de içi sıcak su dolu ayrı bir kapta yarım saat kadar bekletin. Tencereye 1 litre kadar suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca pirinci ekleyin. 10 dakika haşladıktan sonra soğuk suyun altında yıkayıp süzün. Sosu için zeytinyağını, hardalı, hardal tohumunu ve tuzu küçük bir kasede çırpın. Hazırladığınız sosu önceden haşlayıp süzdüğünüz pirince ekleyin, iyice karıştırın. Kalan malzemeyi de ilave edip tatlandırın. Soğuk servis yapın.
#hardaltohumlupirinçsalatası #pirinçsalatası #pirinçlitraifler #salata #salad #food #yummy