Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

by Hatice Ünal
05 Kasım 2020
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Hardal Tohumlu Pirinç Salatası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 kahve fincanı pirinç (Tercihen baldo pirinç)

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 küçük kase yeşil zeytin (Çekirdekleri çıkartılmış)

1 kahve fincanı kuru üzüm

4-5 dal kıyılmış taze nane

1 çay kaşığı hardal tohumu

1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 tatlı kaşığı hardal

Tuz

1 küçük kase nar tanesi (Tercihen tatlı nar)

Hazırlanışı:

Pirinci sıcak suda 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp iyice süzün. Kuru üzümü de içi sıcak su dolu ayrı bir kapta yarım saat kadar bekletin. Tencereye 1 litre kadar suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca pirinci ekleyin. 10 dakika haşladıktan sonra soğuk suyun altında yıkayıp süzün. Sosu için zeytinyağını, hardalı, hardal tohumunu ve tuzu küçük bir kasede çırpın. Hazırladığınız sosu önceden haşlayıp süzdüğünüz pirince ekleyin, iyice karıştırın. Kalan malzemeyi de ilave edip tatlandırın. Soğuk servis yapın.

#hardaltohumlupirinçsalatası #pirinçsalatası #pirinçlitraifler #salata #salad #food #yummy

 

Tags: hardal soslu pirinç salatasıPirinç Salatasıpirinçli tariflersaladSalata
Previous Post

Soğanlı Ekmek

Next Post

Kremalı Mantarlı Makarna

Hatice Ünal

Next Post
Kremalı Mantarlı Makarna

Kremalı Mantarlı Makarna

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki