Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Pırasalı Tart

Pırasalı Tart

Tarif: Serap Yomra – Fotoğraf: Özgür Bakır

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

Hamuru için:

250 gram un

1 tatlı kaşı tuz

125 gram tereyağı

5-6 çorba kaşığı su

Üzeri İçin:

500 gram pırasa

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Bir tutam rendelenmiş muskat

Kremalı Karışımı İçin:

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı krema

2 adet yumurta

Bir tutam tuz

 Hazırlanışı:

Hamuru için unu eleyin. Tuzunu ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave ederek yoğurun. Azar azar su ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında, pırasalı iç malzemesini hazırlayana dek bekletin. Pırasayı temizleyip küçük küçük doğrayın. Tuzunu, karabiberini ve muskatı ekleyip iyice yoğurun. Sıvı yağı tavada ısıtıp pırasalı karışımı yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kremalı karışım için sütü, kremayı, yumurtaları ve tuzu mikserde iyice çırpın. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde açıp tart kalıbına yayın. Üzerine önce pırasalı karışımı yayın, sonra da kremalı karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

#pırasalıtart #pırasalıtarifler #pırasa #sebzelitarifler #sonbaharlezzetleri #sebzeyemekleri #food #yummy

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir