Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Etli Yeşil Elma Dolması

by Hatice Ünal
06 Ekim 2020
in Tatlı Tarifleri
468 25
0
Etli Yeşil Elma Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

1 adet büyük boy soğan

300 gram orta yağlı kıyma

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

7-8 dal maydanoz

7-8 dal dereotu

5 dal nane

1 tatlı kaşığı yenibahar (silme)

1 çay bardağı pirinç

1 adet havuç

1 dal pırasa

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine su ilave edin, 2-3 dakika haşlayıp süzün. Soğanı ince kıyıp tereyağında kıymayla birlikte kavurun. Tuzu, baharatı, ince kıyılmış yeşillikleri ekleyip tatlandırın. En son, önceden diri kıvamda haşladığınız pirinci ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Elmaların üst kısmını kapak olacak şekilde kesin. Kestiğiniz parçaları daha sonra kullanmak üzere ayırın. Elmaların çekirdeklerini ve içlerini (Ne çok kalın ne de çok ince olmalı) kaşık yardımı ile çıkartın. Hazırladığınız iç malzemeyi elmaların içine paylaştırın. Tencerenin dibine irice doğradığınız havuç ile pırasayı yayın. Üzerine zeytinyağını ve suyu dökün, bir tutam tuzu serpin. Üzerini önceden ayırdığınız kapakla kapattığınız elmaları tencereye yerleştirin. Önce yüksek ateşte birkaç dakika kaynatın. Ateşi kısıp 7-8 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açmadan, dolmaları 5 dakika dinlendirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

#etliyeşilelmadolması #elmadolması #dolma #yemek #food #sonbaharlezzetleri

Previous Post

Yoğurtlu Sebze Çorbası

Next Post

Badem Aromalı Cevizli Brownie 

Hatice Ünal

Next Post
Badem Aromalı Cevizli Brownie 

Badem Aromalı Cevizli Brownie 

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki