Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Bamya Kızartması

Bamya Kızartması

Hazırlayan: Müşerref Kartaler – Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak

(4 Kişilik)

Malzemeler:

150-200 gram bamya

1 adet yumurtanın akı

2 çorba kaşığı un

Yarım çay bardağı soda

Tuz, karabiber, pul biber

Sosu İçin:  

1 kase yoğurt (Tercihen süzme yoğurt)

5-6 yaprak taze nane

1 küçük diş sarımsak

Tuz

Hazırlanışı:

Bamya kızartması için; İri bamya kullanmak şart değildir. Fakat eğer iri bamya kullanacaksanız temizlenmiş bamyaları 4-5 dakika kadar kaynayan suya atıp ön haşlama yapabilirsiniz. Eğer bamyaların cinsi küçük boy ise ön haşlama yapmanıza gerek yoktur. Bamyaları kızartmadan önce yumurta akını çukur bir kasede hafifçe çırparak köpürtün. Unu ve sodayı ekleyip boza kıvamına gelene dek karıştırın. Bamyaları önce hazırladığınız sosa batırın. Sonra da hemen kızgın yağa atıp en fazla 2 dakika kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağının süzülmesini sağlayın. Bamyalar sıcakken tuzunu ve baharatını ekleyerek tatlandırın. Sosu için yoğurda havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu ve naneyi ekleyin. Karıştırın. Bamyalarla birlikte servise hazır edin.

#bamyakızartması #bamya #bamyalıtarifler #sebzelitarifler #sebzeyemekleri

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir