Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kabak Bayıldı

by Hatice Ünal
25 Ağustos 2020
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Kabak Bayıldı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet orta boy kabak

4 adet soğan

2 adet domates

3 adet sivri biber

2 diş sarımsak

1 çay bardağı kadar zeytinyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

3-4 dal dereotu

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kabakları uzunlamasına ikiye bölün. Tencereye kabakları alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika haşlayın. Kabakları bir fırın tepsisine alın ve ortasındaki çekirdekli kısımları bir tatlı kaşığı yardımıyla çıkarın.

İç malzemesi için; Soğanları piyazlık doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri halka halka doğrayın. Sarımsakları da çok ince kıyın. Tencereyi ocağa alıp zeytinyağını ve fıstıkları ilave edin. Fıstıkların rengi dönene kadar 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Soğanları ilave edin ve arada bir karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Şekeri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ardından biberleri, domatesleri, sarımsakları, tuzu ve karabiberi ilave edin ve tüm malzemeyi 5 dakika pişirin. Hazırladığınız harcı kabakların içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. İnce doğranmış dereotuyla süsleyip servis yapın.

3kabakbayıldı #kabak #kabaklıtarifler #bayıldıtarifi #sebzelitarifler #yazsebzeleri

Previous Post

Pancarlı ve Keçi Peynirli Ceviz Salatası

Next Post

Domates Çorbası

Hatice Ünal

Next Post
Domates Çorbası

Domates Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki