Ana Sayfa » Günün Tarifi » Çikolatalı Kayısı Tatlısı

Çikolatalı Kayısı Tatlısı

Fotoğraf: Özgür BAKIR

(4 Kişilik)

Malzemeler:

160 gram bitter çikolata

2 çorba kaşığı krema

1 çay kaşığı ince kıyılmış zencefil

12-15 adet kayısı

3 su bardağı su

1 çay bardağı toz şeker

1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Birkaç taşım kaynayınca kayısıları içine atın. Limon suyunu da ilave edin. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Delikli bir kepçe yardımı ile kayısıları süzün. Çikolatayı benmari usulü (kaynayan suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı oturtup suyun buharı ile çikolatayı eritme yöntemi) eritin. Kremayı ve zencefili ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımı servis tabağına paylaştırın. Üzerine kayısıları yerleştirin.  İsteğe göre Antepfıstığı veya fındık içi serpip servis yapabilirsiniz.

#çikolatalıkayısıtatlısı #kayısıtatlısı #tatlı #gününtatlisi #gününtarifi #evdetatlikeyfi #çaysaati

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir