Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Üzümlü Jöle

by Hatice Ünal
07 Temmuz 2020
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Üzümlü Jöle
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım:Nurgün UÇKUNKAYA – Fotoğraf: Murat KURTULUŞ

(4 Kişilik)

Malzemeler:

100 gram siyah üzüm

100 gram çekirdeksiz üzüm

400 ml üzüm suyu

6 adet yaprak jelatin

5 yemek kaşığı tozşeker

Hazırlanışı:

Üzümleri yıkayın. Siyah üzümleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Yarım çay bardağı kadar üzüm suyunu şeker ile ısıtın. Yumuşayan jelatinleri ilave ederek karıştırın. Kalan üzüm suyunu da ekleyip jelatin yumuşayana kadar karıştırın. Kalıpların dibine bu karışımdan biraz doldurun. Hafif sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin. Üzerine üzümlerden yerleştirip jelatinli karışımdan bir miktar daha döküp buzdolabında bekletin. Malzeme bitene kadar bu şekilde kat kat döşeyin.1 gece dolapta bekletip servis tabağına ters çevirerek sunun.

#üzümlüjöle #üzümlütarifler #tatlı #tatlıtarifleri #çaysaati #evdeyemekzevki

Previous Post

Yoğurtlu Semizotu Çorbası

Next Post

Biberli ve Kaşarlı Tortilla Cipsler

Hatice Ünal

Next Post
Biberli ve Kaşarlı Tortilla Cipsler

Biberli ve Kaşarlı Tortilla Cipsler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki