Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Sağlık

Anne sütündeki biyoaktif bileşenler bağışıklığı destekliyor

by Hatice Ünal
02 Temmuz 2020
in Sağlık
483 10
0
Anne sütündeki biyoaktif bileşenler bağışıklığı destekliyor
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Nutricia Türkiye Medikal, Pazar Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü ve Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Elif Arıbal, anne sütünde oligosakkarit denilen ve mikrobiyatayı destekleyen önemli biyoaktif bileşenler yer aldığına dikkat çekerek, “Anne sütü oligosakkaritleri vücuttaki faydalı bakterileri desteklerken; zararlı bakterilere ve çok geniş yelpazedeki mikroorganizmalara karşı da etkili koruma sağlıyor. Dolayısıyla anne sütü oligosakkaritleri içeren çocuk devam sütleri bağışıklığı destekliyor” dedi.

Nutricia Türkiye Medikal, Pazar Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü ve Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Elif Arıbal, Dünya Mikrobiyata Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, mikrobiyata sağlığının bebeklik çağından itibaren korunmasının insan yaşamı için önemine değindi. Arıbal, yüzde 95’i bağırsaklarda olmak üzere insan vücudunda yaklaşık 100 trilyon mikroorganizma olduğunu ifade ederek, “Bilim adamları, tüm hastalıkların %90’ının vücudumuzdaki mikroorganizmaların oluşturduğu mikrobiyota ile az ya da çok ilişkisi olduğunu düşünüyor. Ancak, Türkiye’deki bebeklerin %51’i sezeryan ile doğuyor ve bu nedenle mikrobiyota gelişim riski taşıyor. Bu bebeklerin ileriki yaşlardaki sağlığı için risk teşkil ediyor. Türkiye’de mikrobiyota sağlığını bebeklik çağından itibaren korumak birçok hastalığı engellemek açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

“Anne sütü oligosakkaritleri içeren çocuk devam sütleri bağışıklığı destekler”

Yeni yayınlanan Chang çalışmasında belirtildiği üzere, anne sütü oligosakkaritleri mikrobiyota gelişimini düzenleyerek bağışıklık sisteminin gelişimini desteklediğine dikkat çeken Arıbal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Anne sütü yeni doğan gelişimi için birçok biyoaktif bileşen ile tam beslenme sunuyor. Ancak çeşitli nedenlerle bebeklerin yaklaşık %70’i sadece anne sütü ile beslenemiyor ve beslenmelerini desteklemek amacıyla çocuk devam sütlerini kullanıyor. Anne sütünde oligosakkarit denilen ve mikrobiyatayı destekleyen önemli biyoaktif bileşenler yer alıyor. Anne sütü oligosakkaritleri vücuttaki faydalı bakterileri desteklerken; zararlı bakterilere ve çok geniş yelpazedeki mikroplara karşı da etkili koruma sağlıyor. Ayrıca vücutta zararlı mikroorganizmaların istilasını önleyen koruyucu bariyerlerin fonksiyonlarını geliştirir ve vücudun kendi bağışıklık sistemini kuvvetlendiren İmmunmodülatör etki yapar. Dolayısıyla anne sütü oligosakkaritleri içeren çocuk devam sütleri bağışıklığı destekler.” şeklinde konuştu.

#NutriciaTürkiyeMedikal #annesütü #güçlübağışıklıksistemi #bağışıklık #sağlıklıbeslenme #DünyaMikrobiyataGünü #mikrobiyatasağlığı

Previous Post

Bunları her gün yapıyorsanız, dikkat!

Next Post

Fırında Patatesli Omlet

Hatice Ünal

Next Post
Fırında Patatesli Omlet

Fırında Patatesli Omlet

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki