Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Günün Tarifi

Havuçlu Taze Börülce Yemeği

by Hatice Ünal
30 Haziran 2020
in Günün Tarifi
488 5
0
Havuçlu Taze Börülce Yemeği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

(4 kişilik)

Malzemeler:

1 kg taze börülce

2 havuç

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

10 adet arpacık soğan

1 adet domates

1 adet kapya biber

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz

2 su bardağı su

3 diş sarımsak

 Hazırlanışı:

Börülcelerin uç kısımlarını kestikten sonra yıkayıp süzün. Havuçları da yarım parmak inceliğinde uzun şeritler halinde kesin. İnce kıyılmış soğanları ve havuçları zeytinyağının yarısıyla yumuşayana kadar kavurun. Zar şeklinde doğranmış kapya biber ile domatesi de ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Kavurduğunuz karışımı bir kaseye alın. Aynı tencerenin içine börülceleri yerleştirin. Tencereyi sallayıp 5 dakika kadar kavurun.  Sonra börülcelerin üzerine soğanlı karışımı, şekeri ve tuzu serpin. En son 2 bardak sıcak su ilave edin.  Yüksek ateşte 5 dakika kaynatın. Sonra ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın. Yaklaşık 1 saat sonra börülcenin cinsine göre pişmiş olacaktır fakat yarım saat sonra kontrol etmeye başlayın. Ocaktan almaya 5 dakika kala, kalan zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını açmadan soğutun.

#havuçlutazebörülceyemeği #zeytinyağlılar #zeytinyağlısebzeyemekleri #yazayakışırzeytinyağlılar #sebzeyemekleri

Previous Post

Milföy Kasesinde Orman Meyveli Pasta

Next Post

Yazın doğru beslenmek için bu püf noktalarına dikkat!

Hatice Ünal

Next Post
Yazın doğru beslenmek için bu püf noktalarına dikkat!

Yazın doğru beslenmek için bu püf noktalarına dikkat!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki