Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Zeytinli Mini Ekmekler

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Zeytinli Mini Ekmekler
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
Hamuru için:
• 250 gram beyaz ekmek unu
• 1 tutam tuz
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• Yarım paket instant maya (5-6 gr)
• 150 ml. ılık su
Zeytinli karışımı için:
• 1 çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
• Yarım demet kıyılmış taze nane
• 1 çorba kaşığı kuru nane
• 1 kase doğranmış kurutulmuş domates

Zeytinli Mini Ekmekler Tarifi:
İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın.
Ekmek hamuru için unu eleyip hamur yoğurma kabına aktarın. Tuzunu ve şekerini ekleyip karıştırın. Pütürsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamur cıvık bir hamursa birkaç kaşık un ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün. Sıcak bir ortamda 1 saat beklettikten veya fırının hamur mayalama ayarında 20 dakika tuttuktan sonra iç malzemesiyle birlikte tekrar yoğurun. Üzerini tekrar nemli bezle örtüp iki misli kabarıncaya kadar ılık bir ortamda veya fırının hamur mayalama ayarında bekletin.
Bekletme süreci bittikten sonra önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
Aklınızda Bulunsun: Bu ekmeği fırından satın alacağınız ekmek hamuru ile de yapabilirsiniz. Ekmek hamuruna 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve aynı iç malzemeyi karıştırmanız yeterli olacaktır.

Previous Post

Asya Usulü Kaya Levreği Buğulama

Next Post

Frambuaz Sorbe ve Meyve Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Frambuaz Sorbe ve Meyve Salatası

Frambuaz Sorbe ve Meyve Salatası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki