Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Sebzeli Karnıyarık

by Hatice Ünal
11 Mayıs 2020
in Tatlı Tarifleri
473 20
0
Sebzeli Karnıyarık
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak

Malzemeler:

12 adet mini patlıcan (baby)

500 gram havuç (soyulmuş ve jülyen doğranmış)

500 gram taze kabak

250 gram kırmızı dolmalık biber

1 adet yeşil limon

12 adet chery domates

100 gram dolmalık fıstık

200 gram yoğurt

20 gram kuru nane

200 ml bitkisel yağ

60 gram tuz

10 gram karabiber

2 diş sarımsak

40 gram toz şeker

 Hazırlanışı:

Alacalı soyulmuş patlıcanları 30 gram tuzla tuzladıktan sonra bir süre dinlendirin. Daha sonra kızgın yağda kızartıp, kağıt bir havlunun üzerinde yağını çekmesini  sağlayın. Orta boy bir tavada fıstıkları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağın aromasını aldıktan sonra jülyen doğranmış kabak havuç ve biberleri ekleyerek fazla yumuşatmadan tuzunu ve biberini ilave edin. 10 gram toz şekeri de ekledikten sonra10 dakika dinlendirin. Daha sonra patlıcanların içine birer tatlı kaşığı kadar karışımdan koyup üzerlerine birer adet chery domates koyun, 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Kuru nane ve yoğurt karışımını da şat bardaklarına koyduktan sonra soğutup dinlendirilmiş imam bayıldı ile servis edin.

#ramazantarifleri #ramazan #eksmutfak #şefeyüpkemalsevinç #eyüpkemalsevinçmutfakakademisi #tarif #patlıcanlıtarifler

Previous Post

Bu Ramazan sizin için farklı olsun!

Next Post

Güllaç Varyasyonu

Hatice Ünal

Next Post
Güllaç Varyasyonu

Güllaç Varyasyonu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki