Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home ADV

Kakaolu Dutlu Kek

by Hatice Ünal
17 Nisan 2020
in ADV, Tatlı Tarifleri
478 15
0
Kakaolu Dutlu Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: Özgür Bakır

(6 Kişilik)

 Malzemeler:

2 adet yumurta

150 gram öğütülmüş dut

150 gram fasulye unu

50 gram kakao

125 gram damla çikolata

1 paket kabartma tozu

1 şişe soda

Hazırlanışı:

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Beyazlarını bir mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın. Ayrı bir kasede sodayı, öğütülmüş dutu, kakaoyu ekleyerek ağır bir tempoda karıştırın. Sonrasında yumurtaların sarılarını, fasulye ununu, yumurta akını ve kabartma tozunu ekleyin. 3 dakika daha karıştırdıktan sonra fırın kabına yarısını dökün. Üzerine damla çikolatalardan 75 gramını serpin. En son kalan kek karışım tamamını ilave edin.  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Ayrı bir kapta kalan çikolatayı benmari usulü eritin. Keki fırından alın, soğuyunca üzerine erittiğiniz çikolatayı bir fırça yardımıyla yayın. Üzerini isterseniz dutla süsleyebilirsiniz.

#kakaoludutlukek #kakaolukek #kek #kektarifi #evdeyemekzevki #evdeyemek #tatlı #dessert #evdekaltürkiye

Previous Post

Bu 10 beslenme hatasından hemen vazgeçin, çünkü…

Next Post

Çoban Kavurmalı Fırında Enginar

Hatice Ünal

Next Post
Çoban Kavurmalı Fırında Enginar

Çoban Kavurmalı Fırında Enginar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki