Tarif Yapım: Özgür Bakır
(1 Tepsi İçin)
Malzemeler:
10 çorba kaşığı un
Bir tutam tuz
Bir tutam pul biber
50 gram eski kaşar peyniri
100 gram tulum peyniri (tercihen Erzincan)
100 gram margarin
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı zeytin ezmesi (tepeleme)
Çörek otu
Hazırlanışı:
Margarini oda ısısında bekleterek yumuşatın. Peynirleri rendeleyip margarinle birlikte krem haline getirin. Bir tutam tuzu, pul biberi ve zeytinyağını ilave edip karıştırmaya devam edin. En son azar azar unu ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açıp en fazla 3 cm ebatlarında kareler elde edin. Her hamurun ortasına zeytin ezmesi yerleştirin. Hamurların iki ucundan tutup ortasında birleştirin. İsteğe göre hamurların üzerine çörek otu serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 12-15 dakika kadar pişirin. Ilık servis yapın.
#zeytinliminiçörek #çörek #yemekzevki #evdeyemekzevki #yemek #türkmutfağı #çaysaati #kahvaltı #tarif