Çiçeklerinden lezzetli lezzetli yemekleri yapılan, köklerinden ilaç elde edilen, tüylü kabuklarının kaynatılması ile saçları güçlendiren, çayından karaciğer hastalarının şifa bulduğu ve daha birçok faydası olan şifa topu “enginar” bahar aylarının olmazsa olmaz sebzesi. Bu özel sebze baharla birlikte mutfağımızın konuğu oldu. Mevsiminde sağlıkla, bol bol tüketmeniz dileği ile…
Tarif: Hayal Demirkol / Fotoğraf: Özgür Bakır
4 Kişilik
Malzemeler:
4 adet enginar
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
1 tutam safran
1 tutam şeker
Tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağ
Hazırlanışı:
Enginarları az tuz ve limon suyu ilavesi ile diri kıvamda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pilav için uygun bir tencereye sıvı yağı aktarıp küp şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar hafifçe kavurun. Tereyağını ekleyin, eridikten sonra yıkanmış pirinci ilave edin. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra şeker, safran ve tuz ile tatlandırın. Doğranmış enginarları ve 3 su bardağı suyu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin. Sıcak servis yapın.
#ayınsebzesi #enginar #enginarlısafranlıpilav #pilav #tarif #yemek #türkmutfağı #mutfak #asçı #sağlıklıbeslenme #sağlıklıtarifler