Malzemeler
8-10 adet lazanya
İçi için:
500 gram pancar
3 adet patates
50 gram tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Beşamel sosu için:
1 kahve fincanı tereyağı
1 kahve fincanı un
2.5 su bardağı süt
Beşamel Soslu Pancarlı Lazanya Tarifi:
Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber ilavesiyle ayrı ayrı püreler yapın. Yağ ile pancar ve patates pürelerini karıştırın. Yumurta, kaşar peynir rendesinin yarısı, galeta unu, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Bir kenarda bekletin.
Beşamel sos için, bir küçük tencerede, tereyağını eritip unu ekleyin. Biraz kavurun. Sütü ilave ederek topak olmaması için devamlı karıştırın. Koyulaşınca soğumaya bırakın. Fırın kabını yağlayın, beşamel sosun çeyreğini yayın. Üzerine bir kat lazanya, bir kat pancarlı iç, bir kat beşamel sos, bir kat lazanya ve en üste tekrar bir kat beşamel sos ve kaşar peyniri serpin. Lazanyalar bitene kadar kişi sayısı kadar işlemi tekrar edin. 220 dereceli fırında 20 dakika pişirin.