Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Kim korkar glütenten!
Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten!

Glüteni hayatımdan çıkardığımdan beri en büyük sıkıntım unla yapılan ürünlerin alternatifini bulmaktı. Artık iyi bir un öğütücüm var. Bu demektir ki her türlü bakliyattan un elde edeceğim ve bu unlardan kendime yeni yeni tarifler geliştireceğim. İlk tarifimi mercimek unundan yaptığım sandviç ekmeğinden yana kullanmak istedim.

Mercimek Unlu Sandviç Ekmeği

(8 Adet İçin)

 Kim korkar glütenten!

Malzemeler:

3 adet yumurta

3 yaprak kurutulmuş domates

3 diş sarımsak

1 Türk kahvesi fincanı kırmızı mercimek unu

Çörekotu

Tuz

Kim korkar glütenten!

Hazırlanışı:

Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını yarım çay kaşığı tuzla birlikte mikser yardımı ile 5-7 dakika yavaş, sonra da hızlı bir şekilde çırpın. Sarılarını çatal yardımı ile çırparak sırasıyla mercimek unu, tuz ve küçük küçük doğranmış kurutulmuş domatesleri ekleyin. Yumurtanın sarılı karışımına spatula ile yumurtanın beyazını ekleyerek yavaş yavaş yedirin. Elde ettiğiniz hamurdan bir kaşık yardımıyla 8 eşik parça olacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Pişen sandviç ekmeklerini fırından çıkarın, oda ısısında ılınınca veya soğuyunca istediğiniz şekilde sandviçinizi hazırlayın. Ben ekmeğin içine ince bir tabaka halinde hardal sürdüm, marul, dilimlenmiş domates, peynir, salatalık ve fesleğen ile tamamladıktan sonra ekmeğin diğer dilimini üzerine kapattım.

 

Özgür’ün Notu: Mutfağınızda iyi bir öğütücünüz yoksa piyasada satılan kahve öğütücülerinden de yararlanabilirsiniz. Kahve öğütücüleri 60 grama kadar hububatları un haline getirebilir.

OKU ➤  Tamek Lezzetlerine Altın Heykel Ödülü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir