Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Pideli Köfte Kebap

by Yemek Zevki Editör
06 Haziran 2017
in Et Yemekleri, İftar Yemekleri, Tarifler
473 20
0
Pideli Köfte Kebap
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Pideli Köfte Kebap

(2 Kişilik)

 

Malzemeler:

1 adet bayat pide

1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir)

Misket Köfteler İçin:

400 gram dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 dilim kuru ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon

1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yoğurtlu Sos İçin:

200 gram Teksüt Süzme Yoğurt

2 diş sarımsak, havanda ezilmiş

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı (tepeleme) Teksüt Tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz

Pideli Köfte Kebap

Hazırlanışı:

Köfte için; Sıvı yağ dışındaki tüm malzemeyi derin kapta yoğurun ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda misket şeklinde yuvarlayın.

Yoğurtlu sos için; Teksüt Süzme Yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları karıştırın.

Pideyi irice küp şeklinde doğrayıp ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kızartın.

Bu arada iyice ısıtılmış tavaya sıvı yağla birlikte köfte hamurlarını kızartın.

Pideler fırında kızardıktan sonra üzerlerine sıcak et suyu dökün. Üzerine yoğurtlu sostan dökün, köfteleri yerleştirin. En son Teksüt Tereyağında köpürtülmüş toz biberi dökün, maydanozu da serpin. Hemen servis yapın.

Tags: Ballı Cevizli Tartiftar saatiiftarda ne yapsamiftarda ne yesem?kekKurabiyelerRamazan ayıramazan ayına tatlı çeşitleritavuk
Previous Post

Naneli Ayran

Next Post

Sahura yakışır

Yemek Zevki Editör

Next Post
Peynirli Mantı

Sahura yakışır

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki