Pideli Köfte Kebap
(2 Kişilik)
Malzemeler:
1 adet bayat pide
1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir)
Misket Köfteler İçin:
400 gram dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
2 dilim kuru ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yoğurtlu Sos İçin:
200 gram Teksüt Süzme Yoğurt
2 diş sarımsak, havanda ezilmiş
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı (tepeleme) Teksüt Tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Köfte için; Sıvı yağ dışındaki tüm malzemeyi derin kapta yoğurun ve buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda misket şeklinde yuvarlayın.
Yoğurtlu sos için; Teksüt Süzme Yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları karıştırın.
Pideyi irice küp şeklinde doğrayıp ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kızartın.
Bu arada iyice ısıtılmış tavaya sıvı yağla birlikte köfte hamurlarını kızartın.
Pideler fırında kızardıktan sonra üzerlerine sıcak et suyu dökün. Üzerine yoğurtlu sostan dökün, köfteleri yerleştirin. En son Teksüt Tereyağında köpürtülmüş toz biberi dökün, maydanozu da serpin. Hemen servis yapın.