Ana Sayfa » Tarifler » Meze Tarifleri » Sütün nimetleri…
Otlu Tereyağı

Sütün nimetleri…

Sütün nimetleri…

Yemek Stilisti ve Şef Müşerref Kartaler ile oyuncu ve yemek programları yapımcısı Gizem Erman Soysaldı’nın’ Bir Kavanoz Mucize Tel Dolap’ kitabından anne eli değmiş süt kokan ev yapımı lezzetlerin,  belki de asırlık reçetelerini taşıdık.

Otlu Tereyağı

Malzemeler:

250 gram doğal tereyağı

4-5 dal dereotu

4-5 dal maydanoz

1-2 dal taze fesleğen

1 tatlı kaşığı pul biber

Otlu Tereyağı

Hazırlanışı:

Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Tüm yeşillikleri incecik kıyın. Pul biberi ve yeşillikleri tereyağının üzerine dökün ve bir çatal yardımıyla tüm malzemeyi birbirine karıştırın.

İşte bu kadar!

 

Aklınızda bulunsun: Otlu tereyağınızı fazla miktarda hazırladıysanız parçalara ayırıp streç filme sarıp buzluğa kaldırmanızı öneririz. Kullanacağınız zaman, 1 saat öncesinden buzdolabına indirmeniz yeterli.

 

Saklama Önerileri: Buzdolabında 10 gün, buzlukta 1 yıl

OKU ➤  Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir