Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Kek Tarifleri

Burvita (Pekmezli Kek)

by Yemek Zevki Editör
30 Mayıs 2017
in Kek Tarifleri, Tarifler
478 15
1
Burvita (Pekmezli Kek)
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Burvita (Pekmezli Kek)

(6 Kişilik)

 

Malzemeler:

2 su bardağı üzüm pekmezi

2 su bardağı su

1 su bardağı toz şeker

3,5 su bardağı un

2 paket kabartma tozu

1 küçük kase ceviz içi

Üzeri İçin:

3 yemek kaşığı fındık yağı

Burvita (Pekmezli Kek)

Hazırlanışı:

Bir kasede su ile şekeri eritin. İçine pekmezi ilave edin. Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek tüm malzemeyi birleştirin. En son kabartma tozunu ekleyin. Tekrar karıştırın. Koyu boza kıvamına getirdiğiniz kek hamurunu yağlanmış 20×30 cm’lik kek kalıbına veya tepsisine dökün. Üzerine ceviz içi dizin, fındık yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, kontrollü bir şekilde yarım saat kadar pişirin. Burvitayı fırından alın, soğuyunca keserek servis yapın.

Tags: amasya tatlısıanne kekiAntep Fıstıklı Fatih SarmasıAntep Fıstıklı İrmik TatlısıaşkıkekPekmez Peltesi
Previous Post

PRIVATE REASON TOSTUN TARİHİNİ YENİDEN YAZIYOR !

Next Post

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan

Ocakbaşı ritüeli için biçilmiş kaftan

Comments 1

  1. julide başkur says:
    8 yıl ago

    Tarif bana yani jülide başkura aittir. İsim de özellikle ailemden gelen bir isimdir. Neden aldığınız kaynağı belirtmediniz. Sunum tabağıda Four seasons hotelde yaptıgım ve sunduğumuz tabaklardır. Bu belirtilmeli idi orjinal tarif
    http://www.lezzethikayesi.com/burvita/ burada mevcuttur.
    Burada benim orjinal tarifimi isim belirtmediğiniz için çalmış bulunuyorsunuz açıklama bekliyorum.

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki