Burvita (Pekmezli Kek)
(6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 küçük kase ceviz içi
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı fındık yağı
Hazırlanışı:
Bir kasede su ile şekeri eritin. İçine pekmezi ilave edin. Karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek tüm malzemeyi birleştirin. En son kabartma tozunu ekleyin. Tekrar karıştırın. Koyu boza kıvamına getirdiğiniz kek hamurunu yağlanmış 20×30 cm’lik kek kalıbına veya tepsisine dökün. Üzerine ceviz içi dizin, fındık yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında, kontrollü bir şekilde yarım saat kadar pişirin. Burvitayı fırından alın, soğuyunca keserek servis yapın.
Tarif bana yani jülide başkura aittir. İsim de özellikle ailemden gelen bir isimdir. Neden aldığınız kaynağı belirtmediniz. Sunum tabağıda Four seasons hotelde yaptıgım ve sunduğumuz tabaklardır. Bu belirtilmeli idi orjinal tarif
http://www.lezzethikayesi.com/burvita/ burada mevcuttur.
Burada benim orjinal tarifimi isim belirtmediğiniz için çalmış bulunuyorsunuz açıklama bekliyorum.